10x10=SUOMI100

Suomi täyttää 100 vuotta 6. joulukuuta 2017. Itsenäisen, itsepäisen, yhteisen, yhtenäisen, erikoisen, erilaisen, sisukkaan, rakkaan, reippaan, leppoisan ja lempeän sekä jo hyvään ikään päässeen Suomen kunniaksi haastan juuri SINUT 10x10=SUOMI100 haasteeseen.

Haastesarjan tavoitteena on tasapainottaa kehoa ja mieltä. Tuoda energiaa ja positiivisuutta tästä hetkestä eteenpäin sekä juhlavuodelle 2017 että siitä mahdollisimman pitkälle tuleville vuosille. Tasapaino, tasapuolisuus, avoin mieli ja positiivisuus. Uuden oppiminen ja uusiin asioihin tutustuminen vanhaa ja tuttua unohtamatta. Ennakkoluulottomuus sekä perusasioihin palaaminen.

Osa haastesarjoista on suoraviivaisen yksikertaisia, osa yksinkertaisesti hulluja. Osa hitaita, osa nopeita. Osa hyvin yksityiskohtaisia ja pieneen alueeseen keskittyviä, osa taas kokonaisvaltaisia ja monipuolisia.

Haasteita tulee seuraavan hieman yli vuoden aikana 10, joilla jokaisella on jokin oma teemansa. Jokaisessa haasteessa on 10 kohtaa. Jokaista kohtaa on tarkoituksena toteuttaa tietty määrä tai aika mikä kerrotaan aina kohdan alussa. Kerran tai 10 kertaa, 1min tai 10 minuuttia. Poikkeuksena teemahaasteen viimeinen kohta. Koko teemahaaste on tarkoitus toteuttaa yhteensä 10 kertaa. Ei kuitenkaan kaikkia kertoja heti peräkkäin, vaan kierros kerrallaan niin että 10. kerta tulee täyteen viimeistään 6.12.2017.

Jokaisen haasteen toteuttamisohjeet:
- Jos yleensä teet asiat vähän siihen suuntaan, silloin kun jaksat tai ehdit, tee tällä kertaa eri tavalla. Ota itseäsi niskasta kiinni ja toteuta haaste välittömästi vähintään kerran, ehkä jopa kaksi tai kolme kertaa peräkkäin. Seuraava kerta heti seuraavana päivänä. Lepää 1-2 päivänä viikossa.
- Jos olet suoriutuja, teet sarjoja aina kunnon setin putkeen mistä jää veren maku suuhun, tee tällä kertaa eri tavalla. Unohditko laskea määriä? Ei se mitään. 9 on melkein sama kuin 10. Kasi ja seiskakin on riittävän lähellä kymmentä. Tee haaste kerran nyt ja seuraavan kerran ensi viikolla tai ensi kuussa. Pidä lepopäiviä, pidä taukoviikkoja.
- Tee jokainen haaste oman kehosi myötäisesti. Älä riko itseäsi tekemällä liikettä mikä ei sovi sinulle. Tarvittaessa helpota liikettä mutta muista että jos pystyt isompaan, voit haastaa itsesi. Välillä on syytä tehdä liike vain 80% liikelaajuudesta, välillä kannattaa yrittää enemmän. Näe näiden kahden tavan ero ja kummankin hyvät sekä huonot puolet eri liikkeissä ja eri päivinä.

Tarkoituksena on että otat itsellesi sen verran aikaa että pystyt toteuttamaan aina yhden haasteen kerralla läpi, mutta ole lempeä itsellesi jos jokin keskeyttää sinut ja joudut siirtämään haastetta. Älä kuitenkaan jatka haastetta keskeytyksen jälkeen keskeytyskohdasta (jos tauko on yli 15 minuuttia) vaan aloita haaste alusta. Tämä siitä syystä että fyysisemmät haasteet on suunniteltu niin että ennen lihaskuntoa keho lämmitellään ja venytykset tehdään aina lopuksi lämpimälle ja vetreälle keholle.

Poikkeuksena on aina jokaisen teemahaasteen viimeinen, kymmenes kohta mitä ei välttämättä pysty toteuttamaan heti haasteen lopuksi, eikä se aina edes liity mitenkään liikkuvaan kehoon, vaan enemmänkin mieleen.

Lisäksi jokaisen kokonaisen 10 kohdan teemahaasteen jälkeen voit kysyä itseltäsi seuraavia kysymyksiä:
- Mikä oli helppoa?
- Mikä oli vaikeaa?
- Miksi?

 Jos haluat, minulle voit vastata seuraaviin kysymyksiin:
- Olisitko halunnut lisätä / poistaa teemahaasteen sarjasta jotain?
- Olisitko tehnyt jotain eri tavoin?
- Miksi?

Työstä haastavaa / vaikeaa kohtaa teoin tai ajatuksen tasolla. Tee heikommalle puolelle enemmän ja pyri tasapainoon. Perehdy vaikeaan aiheeseen, tutki ja ota selvää, mutta ole samalla lempeä itsellesi.

If you’re going to be tight, be tight on both sides. Then you’re just slow. If you’re tight on one side, your going to rip yourself in half.”  - Gray Cook

"Jos olet kankea, ole sitten kankea molemmin puolin. Silloin olet vain hidas. Jos olet kankea vain toiselta puolelta, revit itsesi kahtia."

Teemat: Hidas hengitys, Kierrot, Monipuolinen ja kokonaisvaltainen lihaskuntoStaattiset asennotRVP, Ryhti, TasapainoPäästä varpaisiin, Terve selkä sekä Linjat.

P.S.
Lainaan loppuun vielä vastapainoksi edelliselle lainaukselle lentävän suomalaisen, Paavo Nurmen lausahduksen mitä en lähde kääntämään muuten kuin suomalaisittain vapaan ylimalkaisesti.

"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."

"Pääasia on pääasia."

Kommentit