Liikuntakeskusvierailut, osa 7

Vehmaisissa Kaukajärven vieressä oleva Trampolin Park oli uskomattoman hauska kokemus. En muista koskaan ennen pomppineeni yhtäjaksoisesti näin paljon! Vain kaksi kertaa elämässäni olen kokeillut isoa joka perheen pihatrampoliinia ja muutamana satunnaisena kertana pientä, matalaa trampoliinia. Sellaista yhden hengen versiota mikä löytyy nykyisin lähes joka koulun varastosta.

Freestyle jumping (60min)
Paikka tunnille varataan etukäteen netistä, maksu suoritetaan vasta tunnille tullessa. Freestyletunti ei ole ohjattu joten hallissa saa hyppiä vapaasti omaan tahtiin. Halli on syystäkin hyvin ilmastoitu, joten yläkerran pukuhuoneet ovat kohtuullisen viileät. Paljain jaloin ei saa hyppiä ja sukiksi kannattaa valita sellainen malli mikä ei pyöri jalassa. Pitkävartiset saattavat pysyä jaloissa paremmin jos hyppää vaahtomuovialtaaseen ja jarrusukkapohja on hyvä vaihtoehto jos pelkää liukastuvansa. Itse käytin lyhyitä sukkia, mutta koska ne olivat varvasvälisukat, ei vaahtomuoviallas saanut tällä kertaa saalista. Trampolin Parkista saa myös ostaa sukkia jos omat ei olleetkaan sopivat. Kertamaksu on arkipäivisin ennen klo 16 ja viikonloppuisin ennen klo 12 halvempi.

Yhteensä kahtena erillisenä kertana tuli kokeiltua kaikki alueet läpi. Sekä iso että pieni Freestyle -alue ja Olympia trampoliinit joista voi laskeutua enemmän tai vähemmän hallitusti ja elegantisti vaahtomuovikuutioilla täytettyyn altaaseen. Pienen alueen pallot suorastaan huutavat pelaamaan Dodgeballia.

Suurin kynnys hyppimiselle ei ole itseasiassa taito hyppiä, vaan uskaltaminen. Pelkästään yhdellä trampoliinilla tasajalkaa hyppiminen käy nopeasti tylsäksi, joten jos on tilaa, voi kokeilla vaikka tasajalkaa trampoliinilta toiselle hyppäämistä tai seinälle nostetusta trampoliinista takaisin hyppyä. Jälleen kerran enemmän tai vähemmän hallitusti takaisin ponnahtaen.

Pakkohan sitä oli myös kokeilla mihin asti venyvyyttä riittää jaloissa jos hyppää ylös kaikin voimin, eri kehonosilla pomppimista sekä kaiuttimista soineen musiikin inspiroimana Hammertime liikkeitä. Uskalsin myös kokeilla etuperinvolttia vaahtomuovialtaaseen. Ja vaikka edellinen kerta on yläasteen ajoilta ponnahduslaudalta paksulle patjalle, en hajottanut itseäni. Ensimmäisen tunnin jälkeen seuraavana päivänä löytyi taas muutama tuntemato lihas kehosta, kuten aina silloin kun on päässyt kokeilemaan uutta lajia. Voi tietysti olla että niitä lihaksia tarvittiin eniten siinä vaiheessa kun piti ryömiä ja vetää itsensä pintaan sukkia syövän vaahtomuovialtaan syövereistä.

Miltä tuntui?
Pelkkää plussaa! Hiki ja kohtuullisen hengästynyt olo jo ensimmäisen vartin jälkeen. Polvet pysyi ehjinä, ei itseasiassa tuntunut missään. Tein päistikkaa syöksyn hallitsemattomasti alas kallistetulta trampoliinilta, mutta koska olin hokenut itselleni koko aamun ettei saa ottaa käsillä vastaan jos meinaa kaatua, ei tuntunut sekään missään. Ei siis rannemurtumaa tai muitakaan venähdyksiä.

Hyppiminen on ehdottomasti yksi arkiliikunnan lempilajeistani enkä ymmärrä miten olen pärjännyt tähän asti ilman trampoliinia. (Pitänee ostaa hyppykeppi kesän työmatkoja varten. Tai aikuisten kengurupallo.) Hyppiminen on ehdottomasti yksi lempi syistäni harrastaa liikuntaa.

Trampolin Parkkiin kannattaa mennä arkipäivällä ennen neljää jos vain pääsee, koska ilta- ja viikonlopputunnit ovat suositumpia. Päivähinta 10€ oli kohtuullinen eikä 14€ iltahintakaan päätä huimaa. Olympia trampan hyppykorkeudet sen sijaan saattaa huimata!

-Katri

Kommentit