Startti 3.10

Mikään ei ole varmaa, paitsi muutos
Länsitampereella olevat tunnit ovat saaneet oman osansa peruutuksia ja suunnitelman muutoksia. Ryydynpuiston sekä lielahden koulun remontit ovat tuoneet omat haasteensa tuntien järjestämiseen lielahden ja ryydynpohjan suunnalla. Vapaita saleja tai muuten ryhmäliikuntaan soveltuvia tiloja ei ole saatavilla riittävästi. Vaatimukset eivät ole loppujen lopuksi kovinkaan kummoiset, kunhan tilaa vain löytyy. Kissanmaan suunnalla olemme pärjänneet ilman suihkuja ja ilman varsinaista pukuhuonetta jo monta kautta, eikä erillisiä musiikkilaitteitakaan ole tarvittu koska olen aina tuonut oman soittimen mukanani. Mutta tietysti se että salin pitäisi olla vähintään noin 100 neliön kokoinen, asettaa riman jo ihan riittävän korkealle.

Tyytyväinen vähään koska ne pienet asiat ovat kullanarvoisia
Tietysti olisi mukavaa jos kissanmaalla olevassa tapiolassakin pääsisivät halukkaat suihkuun kuntotanssin jälkeen, mutta parempi kuitenkin että meillä on tila käytettävissä ilman suihkua kuin ei tilaa lainkaan. Ja loppujen lopuksi, aika harva jää suihkuun kouluillakaan. Suurin osa kiskoo ulkovaatteet suoraan hikisten jumppavaatteiden päälle ja suunnistaa kodin rauhaan nauttimaan liikkumisen ja oman saunan jälkeisestä euforisesta olosta.

Aloitus on nyt, eikun nyt, eikun nyt...
Lapsiystävällinen kahvakuula tiistailta on siis valitettavasti peruttu ainakin lokakuun puoleenväliin saakka, kuten myös sunnuntain kuntotanssi ja venyttely. Kahvakuulatunti on evakossa rientolassa ja aloitusaika on puoli tuntia aiempi eli klo 18. Ensimmäinen kerta oli 20.9.

Eikun NYT!
Peruutusten vuoksi haluankin nyt tarjota lielahden suunnalla asuville (ja miksei muillekin) kolmen tunnin tiivispaketin Rientolassa. Lapsiystävällinen kahvakuulatunti, kuntotanssi, kuminauhajumppa 30' ja venyttely 30'. Tervetuloa Startti 3.10 tapahtumaan!


Etsiessäni sopivaa tilaa törmäsin jo vuodesta 2001 tyhjänä olleeseen saliin
Lielahden työväentalo on myytävänä. Googlettamalla löytyy myynti-ilmoituksen lisäksi mielenkiintoinen rakennushistoriallinen selvitys talosta. Pdf-tiedoston viidenneltä sivulta löytyy tarkempaa tekstiä juuri kyseisestä työväentalosta sekä paljon kuvia menneitä vuosikymmeniltä ja raportti nykyisestä tilasta. Joku voisi kunnostaa talon taas uuteen kukoistukseen harrastus-, juhla- ja kokouskäyttöön. Itse ainakin olisin heti ensimmäisten joukossa vuokraamassa tilaa, koska kuka voisikaan vastustaa talon mukana tulevaa lämmityskaminaa mikä ei ole nähnytkään nykyaikaista laatikkomaista suunnittelua tai ajatusmalleja. Vanhaa ja uutta yhdistämällä tuostakin tilasta saisi kauniin ja toimivan, menneen ajan henkeä huokuvan nykyaikaisen tilan, jossa lielahden asukkaat voisivat kokoontua yhteisen tekemisen merkeissä. Vaikkapa liikunnan.

Palautetta kaupungin toimista (toimimattomuudesta)
Tampereen kaupungin toiminta lielahden koulun peruutusten ilmoittamisen suhteen on ollut kohtuullisen ala-arvoista. En olisi saanut tietää koko asiaa jos en olisi soittanut koululle juuri silloin kun soitin. Vain päivää ennen kuin lapsiystävällisen kahvakuulailun olisi pitänyt alkaa. Ensin minua pompoteltiin puhelimessa koulun puolesta yhdeltä toiselle ja eräässäkin puhelussa asenne ja kohtelu oli suorastaan hyökkäävää ja vihaista koska halusin ilmeisesti tunkea heidän reviirilleen röyhkeästi pyytämällä avainta sekä tiedustelemalla miksei asiasta ole tiedotettu liikuntavirastolle ajoissa. Vastaushan tietysti oli että koulu on hoitanut oman osansa ja liikuntavirastolta taas että he ovat hoitaneet esimerkillisesti oman osansa.

Rientolalle iso kiitos!
Yhden tunnin sain siirrettyä sunnuntaille rientolaan. Ja 3.10. tapahtumakin toteutuu vain siksi koska siellä jo ollut varaus peruttiin minun kolmen tunnin varauksen tieltä. Ryhmän vastaava sattui olemaan paikalla kun kävin allekirjoittamassa varaussopimuksen ja tarjoutui perumaan oma-aloitteisesti vuoronsa tapahtumani tieltä. Siitä olen kyllä todella kiitollinen. Tuntemattoman ihmisen ystävällisyys tuli kyllä tarpeeseen.

Salivuoroperuutus itä-tampereelle
Tapiolassa eli Uudenkylän työväentalossa on salivuoroperuutus 28.10. koska sali on varattu koko illan juhlia varten. Näin se menee. Ymmärrän kyllä että juhlista talo saa enemmän kuin minun ja kung fu seuran varauksista. Valitan peruuntumista pirtsakoille tanssijoille ja notkeille venyttelijöilleni, mutta tietysti on silti parempi että meillä on yleensäkin sali missä käydä kuin ei salia lainkaan. Ja jo viikottaista salivuoroa varatessani asia oli tiedossa että jos juhlia on tulossa, menevät ne viikkovaraajien edelle. Toisaalta kyseessä on vain yksi vuoro. Voi olla että pikkujouluaikaan on odotettavissa toinen. Tapiolasta on kuitenkin aina tiedotettu asiasta ajoissa ja toisin kuin kaupungin vuoroja varatessa, joka vuosi ei joudu jännäämään koko heinäkuun ajan että saako vuoron vai ei. Vanhat varaajat ovat tapiolassa aina etusijalla jos tietävät varauksensa ajoissa. Ja minähän tiedän. Ihan niin pitkälle kuin omat polvet kestää ja virtaa riittää. Ja virtaahan riittää.

Lisäys!
Muutaman kyselyn aiheesta saaneena tarkennan vielä: Rientolassa on pukuhuoneet ja suihkut.

Kommentit