Ihmiset suurella sydämellä

Silmien eteen on viime aikoina tullut kaikenkirjavia mielipiteitä vähän kaikesta ja osa niistä tekee minut todella surulliseksi. Ne kovat kommentit, mielipiteet ja päätökset kuulostavat vihaisilta, lyhytnäköisiltä tai äärimmäisen ennakkoluuloisilta. Eri mieltä saa olla, mutta asioista kannattaa ottaa ensin selvää ja kirjoitukset ON pidettävä asiallisina.

Siitä syystä haluankin nyt tehdä oman osani ja antaa tukeni julkisesti sekä yksityishenkilönä että yrittäjänä niille ihmisille joilla on suuri sydän. Niille jotka eivät tuomitse luulojen perusteella ja jotka ymmärtävät sekä ovat empaattisia ja auttavaisia. Sekä pienten että isompienkin yritysten ja yhteisöjen on tärkeää ottaa kantaa silloin kun on kyse isoista, kaikkia koskevista asioista ja tuoda se myös julki jotta pahoja asioita ja huonoja päätöksiä ei tapahtuisi vain siksi että hyvät ihmiset tai tahot ovat hiljaa.

Kaikki kohdat ovat yhtä tärkeitä.

1. Haluan että hoitajille, lääkäreille, poliiseille ja palomiehille maksetaan kunnon korvaus menetetystä vapaa-ajasta jotta he jaksavat töissään ja pärjäävät hyvin palkallaan. Sunnuntait ja pyhät ovat arvokkaampia päiviä koska suurin osa muista ihmisistä on tuolloin lomalla. Myös hoitajan tai poliisin perhe. Vaikka muilta aloilta nämä etuudet otettaisikin pois, ei näiltä meitä kaikkia auttavilta osaajilta.

1. Vahva mielipiteeni on että sairaana EI tehdä töitä. Sairaspäivä on lepopäivä jotta työntekijä tervehtyy tai että sairaus ei pitkity eivätkä muut saa tartuntaa. Pienipalkkaiselle yhden päivän palkka on iso asia. Sairaslomalla olevia eli heikompia kuuluu tukea ja auttaa, ei pahentaa tilannetta pienentämällä palkkaa.

1. Sydämeni sanoo että hädänalaisia pitää auttaa. Apua tarvitseva voisit olla sinä tai minä. Minulle on opetettu että vieraille annetaan siitä vähästäkin ruoka- ja kahvipöydässä koska oma väki voi syödä sillä kertaa vähemmän. Ajan kuluessa vieraat eivät enää ole vieraita vaan ovat tulleet tutummiksi, saman yhteisön jäseniksi. Tällöin heiltä voi pyytää apua. He voivat myös osallistua omalta osaltaan uusien vieraiden auttamiseen jolloin yksittäisen ihmisen taakka ei enää ole niin suuri. Aika näyttää ketkä vieraista ovat rehtejä, avuliaita ja ystävällisiä ihmisiä ja ketkä eivät. Ennenkuin tämä tiedetään pitää kaikkia auttaa ennakkoluulottomasti.

1. Anarkistiminä sanoo että haluaisin olla kansanedustajani työnantaja. Pelkkä luottamustoimi ei tunnu toimivan. Yksipuoliset päätökset kansanedustajan etuuksien, palkan ja lisien suhteen kansanedustajien itsensä toimesta herättää närää kansalaisissa joilta otetaan siitä vähästäkin pois.

Ystävällisin terveisin,
Äiti, liikunnan alalla freelancetyöntekijänä sekä yrittäjänä, pätkätyöläinen, media-assistentti, automekaanikko, ylioppilas sekä kissaihminen.

Tarkoittaa sitä että perheiden ja lasten hätä tuo aina kyyneleet silmiini, ymmärrän että terveys on tärkeämpää kuin työ, kaikki lomani ovat aina olleet palkattomia, sairaspoissaoloista palkkaa saan vain parhaimmissa työpaikoissa, teen paljon muutakin kuin hypin ihmisten edessä ja huudan heille, sekä tiedän miltä tuntuu kun kirjahyllystä putoaa yhtäkkiä kirjoja ja pikkuesineitä päähän; en voi rankaista siitä ketään eikä se periaatteessa ollut omakaan moka.

-Katri

Kommentit