Taukoa yrittämiseen

Myönnän, etten voinut vastustaa kiusausta, joten muotoilin otsikon lähes klikkiotsikkohakuisesti.
Ei saa ymmärtää otsikkoa silti väärin.

Yrittäjä, yritys ja yrittäminen ovat kyllä sanoina selkeästi yhteydessä toisiinsa. Paniikin oireita kokeville tiedoksi kuitenkin etten aio lopettaa yritystäni tai pitää yrittäjänä taukoa. Paitsi erään tietyn tunnin suhteen. Toistaiseksi.

Lielahden koulun kuntotanssin kanssa on kyllä nyt mielestäni yritetty kuluneiden syys- ja kevätkausien aikana riittävästi. En jatka enää toistaiseksi kuntotanssitunteja Lielahden koululla viikolla tai viikonloppuisin. Sunnuntain kuntotanssitunneilla ei ole riittävästi kävijöitä, eikä kävijämäärä ole ollut kausien mittaan hitaassa nousussa vaan hitaassa laskussa. Toisaalta myös torstaita klo 18:15-19:15 on kokeiltu, kuten myös 18:30-19:30 aikaa, eikä sinnekään löytynyt riittävästi kävijöitä.

Kävijöitä on saattanut parina kertana olla jopa 12 jos olen muistutellut kuntotanssitunneista, mutta jos joinain toisina kertoina on taas vaikkapa vain 3 osallistujaa, jää keskiarvo 7-8 osallistujan paikkeille, mikä ei tee tunnin pidosta millään tavalla taloudellisesti kannattavaa. Tälle tunnille käy nyt samoin kuin on käynyt parille muullekin tunnille aiemmin. Mm. kuntopiiri sekä lapsiystävällinen kahvakuulatunti ovat jääneet vakituisina tunteina taakse. Kävijämäärätilastot kertovat karua tarinaa.


Lielahden koulun sali on ollut vuosien aikana myös remontissa, jolloin kuntotanssituntia ei ole pystytty toteuttamaan missään toisessa salissa samaan kellonaikaan. Eikä tiistain vaihtuvalle tunnille ole syyskaudelle 2017 järkevää laittaa kuntotanssituntia toisen tahon helpon tanssillisen tunnin päällekkäisyyden vuoksi.

Alkukausi sunnuntain kuntotanssitunneilla lähti käyntiin ekalla kerralla viiden innokkaan ja toisella kerralla kolmen vielä innokkaamman kuntotanssijan voimin. Innokkaista tanssijoista huolimatta päätin että yrittäminen kuntotanssituntien suhteen Lielahden koululla saa luvan olla nyt tässä. Kevätkaudelle ei myöskään näillä näkymin ole suunnitteilla kuntotanssituntia.

Kaikki omin käsin jaetut sekä suorajakelun jakamat flyerit, pari lehtimainosta, ilmoitustaulumainokset, instagram- ja fb-julkaisut, maksetut fb-mainokset, tunneilla jaetut flyerit, kaksi yhden hinnalla kamppanjat, s-postilistatiedotteet, erilliset kauden aloitustapahtumat, alennukset tai muut elvytysyritykset eivät ole parantaneet Lielahden kuntotanssin kävijämääriä.

Tapiolan eli Uudenkylän Työväentalon kuntotanssitunnit säilyvät ennallaan ja tunti jatkuu 2017 joulukuun 20. päivään asti. Itsenäisyypäivänä pidämme taukoa ja 2018 jatketaan taas hiki lentäen Kissanmaalla keskiviikkoisin samaan, tuttuun ja hyvää aikaan eli klo 18:45-19:45.

Tilastojen mukaan näyttäisi siis siltä että kuntotanssi ja venyttely kannattaa Itä-Tampereella ja kahvakuulatunti Länsi-Tampereella.

Palatakseni vielä tuohon yrittäminen sanaan. Onhan se hassua että suomalainen yrittäjä on yrittäjä. Englantilainen kun ei ole mikään tyer, vaan entrepreneur. Mutta kyllä se yrittäjä sana kuitenkin aika hyvin kuvaa tätä pienyrittäjän elämää. Nyt kuitenkin vapautan itseni yhden tunnin, yhden suunnan ja yhden kellonajan osalta yrittämisestä.

Kiitos kaikille innokkaille Lielahden koulun kuntotanssijoille!

-Katri

Kommentit