Kuntopiirin kolmas ohjelma

Lue kirjoituksen lopusta maininta tunnin lapsiystävällisyydestä.

Kesäkauden kolmannessa ohjelmassa edelleen 9 pistettä, minuutti aikaa pisteellä. Valitse joka kierroksella yhdellä pisteellä yksi vaihtoehto oman kehosi ja tehotasosi mukaisesti ja tee sitä liikettä vaihtoon asti. Puolessa välissä puolenvaihto jos liike on toispuoleinen.

Muutokset
Toisella pisteellä voit edelleen tehdä vapaavalintaisen vatsalihasliikkeen, tai sitten jomman kumman ehdotetuista liikkeistä. Kolmannella pisteellä on vaihtoehtona edelleen aiemmista ohjelmista tuttu kauppakassi ja sen lisäksi vaihtoehtona on myös kuminauhaliike jaloille. Viidennen ja kuudennen pisteen liikkeet ovat vaihtaneet paikkoja, jotta jalkalihakset saavat levätä hetken kolmannen pisteen jälkeen. Viides piste sisältää aiemminkin ohjelmassa olleet kylkikallistukset ja sen kaveriksi on siirretty kolmannelta pisteeltä staattinen asento.

Sykkeennostoja on edelleen kaksi. Pisteet 4 ja 9. Vaihtoehtona on myös rauhallisempia liikkeitä. Pisteellä 4 keppiliike ja pisteellä 9 lantion nostot.

1. SELKÄ (PAKARAT, TAKAREIDET)
* Selkälihasliike. Sama kuin 1. ohjelmassa.

2. VATSA (KÄDET)
* Kahvakuula / paino käsissä tai ilman. Toinen jalka kohti kattoa, toinen jalka lattian myötäisesti. Kurotukset kohti nilkkaa.
* Kevyt kahvakuula tai paino kädessä tai ilman. Istuen, jalat koukussa, jalkapohjat tai varpaat lattiassa, suora selkä kallistettuna taakse. Selän kierrot käden viennillä taakse. Jos paino on kokoajan eteen jäävässä kädessä, liike on helpompi. Jos taas vaihdat painon aina taakse menevään käteen, liikkeestä tulee haastavampi. Helpotuksena voit koukistaa taakse menevää kättä jos siinä on paino tai kahvakuula. Lisäksi voit suoristaa vuorotellen jomman kumman jalan lattialle tai lattian myötäisesti pitääksesi liikkeen tasapainoisempana. Hyödyllinen varsinkin jos teet liikettä nopeassa tahdissa tai jos taakse menevässä kädessä on paino.
* Vapaavalintainen vatsalihasliike.

3. REIDET, PAKARAT / YLEISLIIKE
* Kahvakuula: kauppakassi. Huomaa että voit tehdä taakse-eteen heilautuksen myös vain yhdellä joustolla. Kyykkää kuulan mennessä taakse ja nouse ylös kuulan tullessa eteen takaisin.
* Jalan nosto eteen / taakse koukussa / suorana. Tai nosto suorana sivulle. Kuminauha kaksinkerroin, toinen jalka kuminauhan lenkistä, astu toisella jalalla kuminauhan päälle. Seiso noin puolivälissä taitettua kuminauhaa.

4. YLEISLIIKE / KEPPILIIKE / SYKKEENNOSTO
Samat liikkeet kuin 2. ohjelmassa.

5. KYLJET, KESKIVARTALO
* Sivu-sivu kallistukset, painot tai kahvakuula käsissä. 1. ohjelmassa piste 6.
* Staattinen asento. Esim. lankku.

6. REIDET, PAKARAT (HARTIAT, KÄDET)
* Kyykyt. Sama kuin 1. ohjelmassa piste 5. Jos haluat, voit lisätä kyykätessä tai ylös noustessa hauiskäännön, pystysoudun tai pystypunnerruksen.

7. YLÄVARTALO (YLÄSELKÄ, RINTAKEHÄ)
* Soudut. 2. ohjelmassa.

8. YLÄVARTALO (RINTAKEHÄ, YLÄSELKÄ)
* Punnerrukset. 2. ohjelmassa.

9. PAKARAT, SELKÄ / YLEISLIIKE / SYKKEENNOSTO
* Etuheilautus tai lantion nostot. 2. ohjelmassa.

Lapsiystävällinen tunti? -Kyllä, osittain.
Lapset saa ottaa rientolaan mukaan tunnin ajaksi. Valitettavasti lapsille ei vain ole omaa "kuntopiiriä" tai temppurataa tarjolla kuntopiirin ajaksi. Lapset eivät voi olla salissa yleisen turvallisuuden vuoksi kuntoilijoiden joukossa muuten kuin reunalla olevilla penkeillä. Tämän takia kuntopiirin nimessä ei ole erikseen mainittu että tunti olisi lapsiystävällinen.

Salin ovi on auki aulan puolelle ja salista on suora näkymä aulan läpi ulko-ovelle, mikä voidaan laittaa lukkoon tunnin ajaksi jos on tarve. Vaikken pystykään tarjoamaan lapsille tekemistä tunnin ajaksi, pystyn helposti katsomaan aina välillä ovatko kaikki lapset vielä tallella aulassa. Aulassa on penkkejä, tuoleja ja pöytiä, joten sinne voi tuoda lapsille leluja, piirustustarvikkeita tai muita laitteita mistä on viihdykettä tunnin ajaksi.

Noin varttia vaille seitsemän alkaa aulaan tulla seuraavan tunnin väkeä, mutta lasten tavaroita ei tarvitse siirtää tai lasten ei tarvitse siirtyä mihinkään jos vain itse viihtyvät vielä aulan puolella. Salin puolella reunapenkeillä voi tietysti myös olla jos vieraat ihmiset oudoksuttavat lapsia liikaa.

Jos et siis pääse kuntoilemaan ilman lapsia, tule lasten kanssa. Aulassa olevilta pöydiltä voi siirtää muut mainokset ja tavarat sivuun tunnin ajaksi. Jos lapset tarvitsevat paljon pöytätilaa, rappujen alta saa lisää pöytiä sekä tuoleja. Huomaa kuitenkin että otat lapset mukaan omalla vastuullasi. Huolehdithan siitä ettei salin puolelle tule vaaratilanteita, että lapsesi pysyvät sisällä rientolassa ja että aula jää tunnin jälkeen samanlaiseen kuntoon kuin ennen tuntia. Otathan myös tarvittavat lelut tai piirustusvälineet mukaan lapsillesi.

Tervetuloa, lapsellisetkin!

Ke 22.6. ja 29.6. sekä 3.8.-31.8. klo 18-19 Rientola, Possijärvenkatu 2, Lielahti.

Kommentit