Mitä minä sain tanssi-innostamisen opinnoista?

Tanssi-innostamisen opinnot ovat vahvistaneet haluani pitää kiinni omasta suunnastani. Pidän eri asioiden yhdistämisestä ja koen että tasapaino löytyy toteuttamalla ajatusta siitä että kaikkea tarvitaan sopivassa suhteessa. Niin kevyttä ja pehmeää kuin rankkaa ja kovaakin. Tiettyjen rutiinien säilyttämistä ja toisaalta myös impulssiivista luovuutta, yllätyksiä tasaisuuden joukossa. Uutta ja erikoista sekä samaa vanhaa. Tanssi-innostamisen harjoitteissa ei ole kyse omien tekotapojen muuttamisesta oikeiksi vaan siitä miten jokainen tekotapa on jo entuudestaan oikea. Opinnot ovat antaneet minulle lisävarmuutta toteuttaa työtäni intohimolla eteenpäin, omaa ajatustani ja polkuani vahventaen, pitämään oman visioni.

Elämäni on työni osalta välillä todella kellotettua ja lähes sekunnin tarkkaa ennalta määritettyä koreografiaa, mitä ei voi muuttaa täysin toisenlaiseksi jos juuri sillä hetkellä ei huvitakaan tehdä niin kuin pitäisi tai niin kuin on ennalta sovittu. Ryhmäliikuntatunnin ohjaajana olen velvollinen antamaan asiakkaalleni juuri sen mitä tämä on tullut tunniltani hakemaan ja loppujen lopuksi impulsiiviselle sooloilulle ei jää kovinkaan paljon tilaa. Seikka mikä toisinaan turruttaa impulsseille alttiin ja herkästi pienienkin ulkoisten ärsykkeiden ja sisäisten päähänpistojen mukaan suunnistavan ihmisen. Tarkkaan ennalta suunnitellut tunnit eivät kangista kaavoihin, mutta jättävät kaipuun keksiä välillä jotain ihan pöhköä ja erilaista. Onneksi kyllästymisestä kuitenkin usein seuraa jotain uutta.

Työni on voimavarani, mutta koska en voi sitä hetken mielijohteesta muuttaa yhtäkkiä aivan toisenlaiseksi, olen tanssi-innostamisen opintojen myötä saanut ihanan vastapainon. Opinnot ovat virkistäneet ja antaneet puhtia jaksaa silloin kun on pitänyt vielä vain pakertaa saman tunnin parissa tai silloin kun on tuntunut siltä että haluaisi hypähdellä töissä vain itseään ajatellen. Opinnoissa tehtävissä harjoitteissa olen saanut jättää tutut ja ennakoitavissa olevat asiat, liikkeet ja ajatukset taakse ja innoissani ottaa selvää mitä tapahtuu kun annetaan kasa mahdollisuuksia mitkä saa itse järjestellä haluamallaan tavalla. Tai miten käy kun ei yritä piilottaa sitä jos on kyllästynyt siksi että kyllästymisen näyttäminen olisi epäkohteliasta, vaan antaa asioiden vain rullata eteenpäin omalla tavallaan sekä hakea oman suuntansa, vaikkapa kyllästymisen kautta.

Kaiken uuden, luovan ja erilaisen lisäksi olen myös kuitenkin saanut vahvistuksen sille ajatukselleni että vanhaa, tuttua ja turvallista ei kuulu kuitenkaan kokonaan hylätä lähtemällä täysin uusille urille. Eläimellä nimeltä ihminen on ollut olemassa keho ja mieli jo vuosituhansia mitkä on tehty toimimaan yhdessä eikä tätä seikkaa pidä yrittää ohittaa. On hyvä huomioida molemmat, niin henkinen kuin fyysinen hyvinvointi, koska kummankin vointi vaikuttaa toiseen, keho mieleen ja mieli kehoon.

Tanssi-innostamisen opintojen myötä olen saanut lisävirtaa tähän hetkeen. Havahduin uusien ideoiden ryöppyyn ja samalla sain voimaa myös jatkaa luomiprosesseja mitkä ovat jääneet kesken siksi etten ole nähnyt syytä toteuttaa niitä. Opintojen ansiota on se että olen vieläkin innostuneempi. Ei vain liikkumiseen liittyvissä asioissa vaan muissakin luovissa asioissa joiden toteutukselle löytyi taas tarkoitus.

Tarkoitus ei ole se kuinka moni muu tykkää, vaan se tykkäätkö itse!

6.11.2014 Liikeilmaisun työpaja
Tanssi-innostamisen opinnot ovat loppusuoralla. Enää on jäljellä oman ohjauksen lyhyt esittely ja koko ryhmän esityksen valmistaminen. Esitys on julkinen ja siihen voi varata liput opettajamme ja esityksen ohjaajan, Raisa Fosterin TeamUp sivuilta.

S/O_anima LA 29.11. klo 19.

Tervetuloa!

-Katri

Kommentit