Tietosuoja - Henkilötietojesi käsittely

LiikeImpulssi on pieni yritys eikä sillä ole laajaa rekisteriä asiakkaistaan tai yksilöityjä tietoja asiakkaiden käyttäymisestä. Siitä huolimatta että LiikeImpulssi on pieni yritys, suhtaudun erittäin vakavasti ykityishenkilöiden tietosuojaan sekä henkilötietojen käsittelyyn. Kannatan yritysten läpinäkyvyyttä ja yksilön oikeutta olla mahdollisimman anonyymi sekä hallita omia tietojaan.

Osa teistä on käyttänyt mahdollisuuden ilmaiseen tutustumiskertaan. Erillisellä lapulla kyselen yhteystietoja, mistä sait tietää tunnista ja mitä kautta haluat ajankohtaiset tiedotteet. Se, mitä vaihtoehtoja olet ruksinut alimman kysymyksen yhteyteen, ratkaisee sen kuinka paljon tallennan tietojasi sähköisesti. En tallenna lapun kaikkia tietoja sellaisenaan mihinkään muualle. Poimin siitä vain tarpeellisimmat tiedot. Joskus lapussa kyseltiin myös osoitetta. Osoitetietoja en tallettanut missään vaiheessa sähköiseen muotoon.

Jos olet ruksinut alimman kysymyksen vastaukseksi s-posti, liitän s-postiosoitteesi postituslistalleni enkä tallenna mitään muuta tietoa s-postin yhteyteen. Lappuja säilytän jonkin aikaa laatikossani, kunnes tulee kevätsiivouksen aika ja vanhimmat laput menevät silppurin kautta roskikseen. Näin ollen en pysty helposti yhdistämään s-postia nimeen, puhelinnumeroon tai siihen mitä kautta sait tiedon LiikeImpulssin tunnista.

Jos olet ruksinut WhatsApp tai tekstiviestivaihtoehdon, tallennan nimesi ja puhelinnumerosi yritykseni puhelimeen sekä tiedon siitä kumpaa kautta (WhatsApp vai txt) haluat ajankohtaiset tiedot. En tallenna s-postiasi tai lapun neljättä kysymystä. Nämäkin laput siirrän laatikkooni mistä ne jonkin ajan kuluttua siirtyvät silppurin kautta roskiin.

Jos haluat pois postituslistalta, lähetä s-postia LiikeImpulssin osoitteeseen siitä s-postista mihin olet saanut LiikeImpulssilta postia. Tai jos haluat että poistan nimesi ja puhelinnumerosi puhelimestani, laita viestiä LiikeImpulssin numeroon. Ilmoita että haluat pois postituslistalta / haluat että tietosi poistetaan yrityksen puhelimesta / et halua enää s-postia tai viestejä LiikeImpulssilta. Poistan tietosi tietokoneeltani sekä puhelimestani etkä saa enää ajankohtaisia tiedotteita.

Tutustumislapuissa oleva kysymys: "Mistä sait tietää LiikeImpulssin tunnista?" on tärkeä tieto ja tarkistan sen yleensä välittömästi illalla tuntien jälkeen. Tuota tietoa en kuitenkaan ole tähän mennessä vielä tilastoinut mihinkään. Jos tilastoin sen jossain vaiheessa, en tule yksilöimään vastauksia eli en yhdistä niitä nimeen, puhelinnumeroon tai s-postiosoitteeseen.

Seuraan tuntien kävijämääriä. Merkitsen määrät aina tunnin jälkeen sähköiseen muotoon ja rakennan niistä excelissä kaavioita pylväineen. En kuitenkaan yksilöi millään tapaa kävijöitä. Näin ollen jälkikäteen on mahdotonta tietää kuka on käynyt tunneillani. Ainoastaan kuinka moni on käynyt. En myöskään tilastoi mitenkään sitä kuinka monta vanhaa tai uutta kävijää tunneillani on.

Lopuksi vielä Google Forms. Osa teistä on innokkaina vastaillut kaikenlaisiin kyselyihini tunneista, ajankohdista ja tiedottamisesta. Kiitos vastauksista! En ole vaatinut oikeaa nimeä, osa on sen kuitenkin sinne kirjoittanut. Nimesi tai vastauksesi eivät ole julkisesti nähtävillä ja vastauksesi on niin tallessa kuin Google Formsin kautta lähetetyt tiedot voivat olla. Eli sanoisin että kohtuullisen turvassa, vaikka Google itse varoittaakin että salasanaa ei koskaan saa lähettää Formsin kautta. Jos haluat että nimesi ja samalla vastauksesi poistetaan voimassa olevasta kyselystä, pyydä, niin toiveesi toteutetaan.

LiikeImpulssi ei luovuta tai myy tietojasi eteenpäin kolmansille osapuolille.

Oikein hyvää, lämmintä ja tietosuojaisaa kesän jatkoa!

-Katri

Kommentit