Päivät pimenee, pimene sinäkin


Edellinen blogikirjoitukseni oli ihan vahingossa kallellaan self help oppaiden suuntaan. Vannon että tuo teksti on outo poikkeus muiden kirjoitusteni seassa. Enkä ihan heti ole kirjoittelemassa uusia elämäntapaohjeita. Vaikkakin elämänhallintakirjoitukset edelleen tuntuvat olevan pinnalla, en ryhdy jakelemaan omia elämäntapalistojani muille. En sisustussääntöjä, en tavaroiden karsimisvinkkejä, en oikeaa tapaa suhtautua asioihin. Ja tässä päätöksessäni pysyn!

Paitsi että on mulla oikeastaan jotain sanottavaa. Ihan pieni lista vain.

Vaviskaa siis: Buddhan aivot, The Happiness Project, Valonöörit, Lujasti lempeä, KonMari sekä Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa, täältä saapuu HikkA!

I
Käytä aivojasi. Oletko koskaan miettinyt kuinka monta puolta on monipuolisessa? Kuinka paljon ajatuksesi painavat? Minne särkyneet sydämet menevät? Kuka haluaa olla in jos voi olla out? Millä silmällä katsotaan kun katsotaan sillä silmällä? Mieti!

II
Kun päätät jotain, pysy päätöksessäsi. Älä anna periksi. Älä vaikka olisit väärässä. Paitsi tietysti jos joku katsoo sinua sillä silmällä. Tai naurattaa sinua. Ja jos muutat mieltäsi, silloin ei tarvitse pysyä päätöksessä.

III
Syö monipuolisesti. Jos syöt vaikkapa maanantaina mandariineja, tiistaina tillilihaa, keskiviikkona kesäkurpitsaa, olet kolmen päivän aikana syönyt yhteensä monipuolisesti hedelmää, proteiinia ja vihannesta. Ja vielä on muutama päivä viikosta jäljellä laajentaaksesi tuota yltiöpäisen monipuolista ruokavaliota. Keskimäärin maanantaista lauantaille syöt siis monipuolisesti. Sunnuntai on tietysti silkkaa suklaata.

IV
Myös liikkuminen pitää tehdä monipuolisesti. Tämän voi hoitaa ihan samalla tavalla kuin syömisen. Ensimmäisenä päivänä kyykkäät töihin, seuraavana punnerrat, sitä seuraavana liihottelet sinne selkälihaksilla. Jatka joka päivä eri teemalla kunnes tulee sunnuntai jolloin lepäät edellisessä kappaleessa tarpeelliseksi todetun suklaan ääressä. Lepopäivä voi olla myös joku muu viikonpäivä.

V
Ennen kuin siirryt ovesta ulos, varmista että sinulla on housut jalassa. Tai hame. Tai joku pitkä paituli mikä ylettää sieltä ylhäältä juuri sopivasti niin alas kuin sillä hetkellä on tarpeen. Tai jotain sellaista, mikä ylettää tuolta alhaalta riittävän ylös.

VI
Bussissa istu tyhjälle paikalle. Sellaiselle siis missä ei vielä istu kukaan. Jos kuitenkin istut paikalle missä jo istuu joku, pyydä anteeksi ja siirry. Jos kuitenkaan et siirry, kysy että saako siihen jäädä. On kohteliasta pyytää anteeksi ja kysyä aina lupaa.

VII
Älä selitä. Pidä kirjoittamasi tekstit lyhyinä ja ytimekkäinä. Pitkiä tekstejä ei jaksa kukaan lukea. Jos ne tekstit ja kertomasi jutut kuitenkin venyvät, havainnollista niitä juttuja asiaan kuuluvilla käsiliikkeillä. Liitä teksteihin kuvia. Kuvia mitkä liittyy siihen tekstiin. Tai sitten ihan vaan joku kiva kuva, koska jos lukija ei jaksa lukea, ei se voi tietää sopiiko kuva tekstiin vai ei. Ja jos kuulija ei jaksa kuunnella, ei niillä käsiliikkeilläkään ole niin väliä. Viito hurjasti vähän sinne sun tänne. Se auttaa aina. Tehosta selostustasi pyörittelemällä silmiäsi sylki suusta roiskuen. Anna jutun lähteä paikasta 2 ja päätyä C-osastolle. Oikeastaan jos kukaan ei kuuntele, selitä vaan. Anna mennä. Älä välitä jos lauseet jäävät roikkumaan, uusi juttu alkaa kesken edellisen, jos puhut asian vierestä tai unohdat mitä olit selittämässä. Selitä, selitä. Toistenkin puolesta. Selittämällä sitä on ennenkin kiivetty ylös syvenevästä kuopasta. Pakkasessa on jätskiä. Sunnuntaina saa suklaata.

VIII
Nuku ja lepää. Älä ajattele äläkä tee mitään. Jos kuitenkin ajattelet jotain niin älä sentään haaveile. Äläkä kuvittele mitään. Jos kuitenkin kuvittelet, opettele myös tekemään. Jos et opi, tee silti. Kantapää on tärkeä osa ihmiskehoa ja sen kautta on moni suurhenkilökin aloittanut. Sekä jatkanut.

IX
Elukoille pitää olla kiltti. Vaikka ne eivät olisi kilttejä sinulle. Paitsi tietysti sirkkaäyriäisille, koska ne on jo niin bädäss että ne ei välitä. Ne näkee ihmissilmälle näkyvän valon lisäksi ultravioletti- ja infrapunavaloa sekä keihästää ja murskaa juttuja. Niitä pitää kumartaa ja kunnioittaa. Kaikkia sellaisia pitää kunnioittaa jotka uskaltavat pukeutua väreihin. Mustiin pukeutuneet mielletään kuulemma viisaammmiksi kuin värejä käyttävät. Ihan sama. Ei ole mitään merkitystä sillä pukeutuuko mustaan kun vastassa on sirkkaäyriäinen.

X
Ja lopuksi vielä muutama hajatelma.
Aamu valkenee, valkene sinäkin.
Päivät lyhenee, lyhene sinäkin.
Ilta pimenee, pimene sinäkin!

-Katri

P.S. Nyt voit lopettaa miettimisen. HikkA on nimi siinä missä muutkin. Se tuli päästä. Ja näillä elämänohjeilla kyllä pärjää. Jos ei kuitenkaan pärjää, palaa kohtaan VII.

Kommentit