UE BoomBoxin uusi elämä


Pari viimeistä vuotta olen soitattanut musiikkia ulkotunneilla UE BoomBoxista. Valitettavasti UE BoomBoxin akku ei enää viime vuonna oikein riittänyt maanantain kahdelle tunnille. Varsinkin kun toisella tunnilla eli puistojumpassa pitää saada tehoja irti mahdollisimman paljon, jotta musiikki kuuluu riittävän hyvin kaikille jumppaajille. Kahvakuulatunnilla tilanne on tietysti toisinpäin. Ohjaajan ääni on tärkeämpi kuin musiikki, koska liikkeitä ei tehdä ensisijaisesti musiikin mukaan, vaan omaan tahtiin jolloin ehtii paremmin kiinnittämään huomiota oikeaan toteutustapaan.

UE BoomBoxissa on tähän mennessä yhdistynyt juuri sopivasti äänen teho kokoon nähden. Äänen laatu ei ole se mihin kiinnittäisin tässä tapauksessa eniten huomiota, koska jos ei ole tehoja, on lähes sama minkälaiselle musiikki kuulostaa. Ulkotunneilla hyvän kannettavan määrittävät seuraavat seikat: paino, koko, kannettavuus ja äänen voimakkuus sekä akun kesto.

UE BoomBox on edelleen kiinnipitämisen arvoinen, vaikka onkin jo vanha. Strategiset mitat: korkeus 16,4 cm, syvyys 7,9 cm, leveys 38,6 cm ja paino 1,98 kg. Mahtuu putkikassiin ja kevyt sekä helppo käsitellä koko laitteen pituudelta olevan kahvan vuoksi. Akku = vanha.

Oli aika lähteä katsomaan suurinpiirtein näillä kriteereillä, mutta paremmalla akulla varustettua soitinta.

Voi sitä onnea kun nörtti 40+ pikkutyttö pääsee testaamaan soittimia eli luukuttamaan Poweriin ja Giganttiin Bear McCrearyn Theme from Defiance musaa sekä Porter Robinsonin The State biisiä. Kyllä, se olin minä. Teinit pyörittelee silmiään ohi mennessään ja kaupassa mietitään että pitääkö ihan kaikkia asiakkaita miellyttää, vai voisiko juuri tälle sanoa että voisitko hei täti lähteä pooooois. Ennenkuin osasin lähteä ulos ihan itse, testiin joutui mm. JBL Xtremen lisäksi Monster Superstar Blaster (liian painava) sekä Harman Kardon Go+Play (epäkäytännöllisen muotoinen)

Vaikka ostinkin uudet JBL:n Xtreme kaiuttimet maanantain tunneilleni, piti UE BoomBox saada silti uutta vastaavaan kuntoon, koska tänä vuonna kahden ohjaajan voimin toteutetut ulkotunnit vaativat tietysti useamman setin kannettavia.

eBayn kautta Ranskasta tilattu akku UE BoomBoxiin tuli muutamassa päivässä. Valitettavasti vain sen liitin oli vääränlainen. Musta, pieni liitin sopii johonkin toiseen UE BoomBox versioon, ei minun laitteeseeni. Joten jos juuri sinun soittimesi kaipaa pienellä liittimellä varustettua akkua, täältä saa ostaa pikkurahalla. Paitsi tietysti jos akku pitää postittaa. Posti ei tee enää mitään pikkurahalla.

Toinen uusi akku tilaukseen. Tällä kertaa Kiinasta. Oikeastaan kaikki nämä on alunperin Kiinasta. Vanha 2150mAh akku, väärä 2900mAh sekä sillä oikealla liittimellä varustettu 2800mAh akku.

Kiinasta tilatuissa tuotteissa ei ole postimaksua koska Kiinan posti ei peri hintaa tietyt määreet täyttäviltä, ulkomaankauppaa tekeviltä yrityksiltä. Vink vink Suomen päättäjät! Lisäksi tietysti tuotteita lähetetään konteittain ja ne kiertävät pitkän matkan ennen kuin yksittäinen pikkurihkama pääsee määränpäähänsä. Tuotteen myyjän arvio tilauksen saapumiseksi oli parin - kuuden viikon päähän jolloin se juuri ja juuri todennäköisesti ei ehtisi ensimmäiselle keskiviikkotunnille.

Iloinen yllätys olikin kun posti toimitti luukkuun hakulapun Kiinasta tulleesta tuotteesta 16.5. tiistaina jolloin paketin sai postista ulos 17.5. ja akun pääsi asentamaan heti. Ehdin jopa lataamaan sen täyteen ennen tunteja.

Toisinaan posti tuo perille juuri ja juuri yli 3cm paksut paketit, toisinaan taas ei. Ja jos ei tuo, pakettia ei saa enää samana päivänä postista ulos, vaan vasta seuraavana päivänä tietyn kellonajan jälkeen. Tämän akkupaketin tapauksessa postilla kesti 24 tuntia saada yksi kevyt, pieni paketti oveltamme takaisin postiin siihen hyllyyn mistä sen voi ojentaa asiakkaalle lappua vastaan. Hullua!

Huolimatta siitä että Suomen posti varmasti yritti hidastaa toimitusta parhaimpansa mukaan, joskus asiat vain loksahtavat paikoilleen ihan viimetingassa.

-Katri

Kommentit