Liikuntakeskusvierailut, osa 9

Yliopistonkadulla oleva Lady Line on yhdistynyt Liikuntamaailman kanssa. Vuosi sitten liikuntakeskusvierailuja tehdessäni suunnittelin myös Liikuntamaailmassa käymistä, mutta jostain syystä en koskaan löytänyt sopivaa hetkeä tai tuntia. Enää ei sitten tarvitsekaan etsiä Liikuntamaailmaa Tullintorilta.

Lady Linen tiloihin tullutta lisäsiipeä en jäänyt tutkimaan, mutta nopealla vilkaisulla arvelisin että Liikuntamaailman puolella on sali miehille. Lady Linen puolella pikapukkari ja salit näyttivät suurinpiirtein samanlaisilta kuin vuosi sitten. Ja muuten, pikapukkari on edelleen mielestäni loistava oivallus!

Ryhmäliikuntatuntien kertamaksu / päiväkohtainen hinnoittelu toimii niin että jos osallistuu tunnille mikä on tarkoitettu vain Lady Linen asiakkaille, on kertamaksu 20€. Jos taas osallistuu kummankin liikuntasalin asiakkaille tarkoitetuille tunneille, on päivämaksu 10€. Suunnitelmissa oli osallistua kaikille päivän neljälle tunnille (terve selkä, live venyttely, lämpöpilates ja muistaakseni muokkaus), mutta hinnoittelussa onkin sellainen lisämääre että päivämaksun joutuu maksamaan uudestaan jos poistuu välillä tiloista.

Koska ensimmäinen kahden tunnin setti alkoi 10:30 ja toinen tuntipari vasta neljän paikkeilla, jäi liikuntakeskusvierailuni tällä kertaa vain kahteen tuntiin. En ole kovinkaan innokas kuntosalilaitteiden käyttäjä, enkä ollut ottanut vaihtovaatteita mukaan tai sen puolen syötävääkään. En olisi mitenkään saanut kulutettua neljää tuntia salilla tai saunassa, joten olin laiska enkä mennyt saman päivän aikana enää takaisin. Lady Linen sivuilla käytetään kertamaksu nimitystä kun taas Liikuntamaailman sivuilla on käytetty sanaa päiväpassi eikä missään kuitenkaan kerrota että tiloista ei saa poistua välillä jos haluaa päästä samalla hinnalla. Asia tuli itseasiassa kassalla vahingossa ilmi kun kyselin että voisinko ottaa jo nyt lapun myöhempiä tunteja varten. Eli varata paikan. En sitten varannut.

Terve Selkä (60min)
Kehonhuoltotunti. Hyvin vähän askellusta alussa. Osan liikkeistä sai tehdä ihan omaan tahtiin. Välineinä kevyet ja vähän raskaammat käsipainot sekä foamroller. Leppoisa, monipuolinen ja kaikin puolin hyvä ja tarpeellinen tunti. Ohjaaja selitti riittävän usein sitä miksi mikäkin liike yleensäkin tehdään tai miksi se tehdään juuri niin kuin tehdään. Tärkeä seikka juuri tällaisella tunnilla. Ohjaustyyli oli selkeä ja rauhallinen.

Venyttely, Live (45min)
Joulun alla venyttely livemusiikin tahtiin. Vesa Holmala lauloi ja säesti akustisella kitaralla sekä joululauluja että omia sävellyksiään. Tämän ja edellisen tunnin välillä oli vartti aikaa makailla salin lattialla tai vaikkapa pilatesrullan päällä. Helppoja venyttelyliikkeitä joten ohjaajan ei tarvinnut selitellä asentoja. Hyvä niin, pystyi keskittymään paremmin musiikkiin ja omiin tuntemuksiin. Livemusiikki ja leppoisa tunnelma oli ehdottomasti tämän tunnin juttu. Ohjaajana sama kuin edellisellä tunnilla. Rauhallinen, rento ja hyvä tyyli.

Miltä tuntui?
Selkätunnin ja venyttelyn jälkeen jäi oikein mukava ja leppoisa olo. Hyvää perussettiä molemmat. Mitään ihmeellisen taivaallista en oikeastaan odottanutkaan. Eikä perussetissä mitään vikaa olekaan.

Kommentit