Liikuntakeskusvierailut, osa 8

The Pole Base (ent. Pole Academy) Tullintorin lähellä on ollut jo pitkän aikaa käy_ehdottomasti -listallani. Tutustuin Nannaan, Pole Academyn perustajaan 2014 Eteläpuiston Kesäjameissa missä toimin yhtenä järjestäjistä Pole Academyn ja Matahoopsin rinnalla. Tuolloin pääsin kokeilemaan tankoa, rengastrapetsia sekä kangasakrobatiaa. Silkkikangas viimeisimmässä ei ole lenkillä alaosastaan niin kuin ilmajoogassa, vaan lenkki on ylhäällä ja päät roikkuvat vapaasti.

Pole Start (60min)
Tunnille kannattaa pukeutua kerroksittain. Alin housukerros on tietysti ne pikkupikku shortsit jotta ihokontaktia tankoon on mahdollisimman paljon. Tanko on staattinen eli jos haluaa pyörähtää tangon ympäri, otetta pitää hellittää. Ihan hyvä juttu koska kesäjameissa pyörivää tankoa kokeilleena voin sanoa että erehdyksessä pienikin vauhdin otto tuottaa niin vinhan pyörimisen, että siinä saa puristaa kaikin voimin, jotta ote pitää. Aloittelijatunnilla ei tosiaan ollut sitä ongelmaa. Pikemminkin puristin alussa hieman liikaa.

Alkulämmittelyn ja kevyen lihaskunnon jälkeen lähdettiin liikkeelle helpoista asioista. Otteet, askeleet ja helppo pyörähdys tangon ympäri jalan ojennuksella. Eteenpäin päästiin juuri sopivassa tahdissa, liikkeitä ei jääty miettimään tai toistamaan turhan pitkäksi aikaa eikä kuitenkaan menty liian nopeastikaan seuraavaan asiaan. Harjoittelimme myös paria erilaista jaloilla tangossa istumisasentoa, mitkä varoitusten mukaisesti olivat ensikertalaisen herkälle hipiälle kohtuullisen kivuliaita. Tosin kipu hellitti heti kun päästi tangosta irti.

Tunti sisälsi myös pienimuotoisen koreografian mitä tehdessä tunsin itseni todella kömpelöksi. Raajoja, vauhtia tai suuntia oli joko liikaa tai liian vähän. Itsenäisesti koreografian harjoittelu oli kuitenkin mukava lisä. On hyvä että joku antaa esimerkin siitä miten voi siirtyä yhdestä liikkeestä toiseen. Ei tarvitse itse keksiä.

Liikkeiden ja pyörähdysten nimet eivät jääneet mieleen. Paitsi se että joku liike sisälsi palomiehen. Siis sen sanan. Siinä valuttiin alas tankoa.

Kiva sekä monipuolinen laji. Tanssinopettaja oli ammattitaitoinen eli selkeä opetuksessaan ja samaan aikaan sekä lempeä että jämäkkä. Niin ja myös mukava.

Miltä tuntui?
No kömpelöltähän liikkuminen siinä tangon ympärillä tuntui. Kuin myyrä männyssä. Tai laiskiainen lasketteluhissijonossa.

Mutta kyllä se siitä. Voisi ehkä olla lajini jos en olisi niin herkkähipiäinen. Tosin kaikkeen kuulemma tottuu, joten pakkohan sinne on uudestaan mennä. Tankotanssitunnin jälkeen ei tarvitse ainakaan sisäreisien ihoa rullailla. Se iho kun tuntuu irtoavan ihan itsestään kaikesta siitä mitä iho allaan nyt suojaakaan. Jos päätyy roikkumaan sisäreisien varassa tankoon kivusta ja järjen äänestä huolimatta.

Kyllä jokunen liike tosin onnistui yllättävän helpostikin. Ainakin se palomiesliike. Tankoa alaspäin valuminen oli selkeästi se mun juttu.

Kesäjamit 2014
Tankotanssi
Kangasakrobatia
Rengastrapetsi
Akrobatia
Vannetanssi
Jättipallo

Kommentit