Liikuntakeskusvierailut, osa 2

Edellisenä päivänä tehty kolmen tunnin treeni alkoi tuntua aamulla ylösnousun jälkeen sen verran lihaksissa että oli pakko tehdä asialle jotain. Ehkä jooga voisi auttaa. Verkatehtaankadulla olevaa Om Yoga -koulua olen ajatellut joskus aiemminkin itselleni hyväksi vaihtoehdoksi, mutta en vain ole ehtinyt tekemään asialle mitään. Nyt siis jos koskaan. Koululla oleva 50€ / 3 viikkoa tarjous uusille asiakkaille oli sen verran houkutteleva että valitsin sen. Tuntivaihtoehtoja on sen verran että kesti hetken ennenkuin sain päätettyä. Vielä vaikeampaa olisi ollut päättää vain se yksi vaihtoehto jos olisin maksanut kertamaksun. Valitsin lämmintä, koska lämpö ei tässä tapauksessa voi olla huono valinta kipeille lihaksilleni. Toivoin kuitenkin samalla ettei tunti olisi liian rankka.

+35C Om Flow 1 mixed level (60min)
Lämmittimiä pienehkössä huoneessa, hiljainen musiikki ja paljon osallistujia. Ohjaaja neuvoi riittävästi ja puhui selkeällä, miellyttävällä äänellä. Liikkeitä tehdessä tuli väkisinkin hiki ja jano. Onneksi juomataukoja oli riittävästi. Asanoiden nimet eivät kaikki ihan heti auenneet, mutta onneksi ohjaaja myös selosti minkälainen asento on alaspäin katsova koira, kobra tai perhonen. Liikkeet eivät pääsääntöisesti olleet liian vaikeita ja ohjaaja antoi joihinkin liikkeisiin myös vielä vähän helpommat vaihtoehdot. Tosin eteenpäin mentiin aika reippaasti.

Miinuspuolena se että alkuun hetken aikaa häiritsi ilmastoinnista lähtevä melu. Siihen tietysti tottui koska ei ollut muuta vaihtoehtoa. Toinen miinus oli se että koska tunnilla oli aika paljon osallistujia, piti kokoajan huolehtia siitä ettei huitaissut naapuria kädellä tai potkaissut takana olevaa päähän. Muuten oikein hyvä tunti. Haastava, mutta ei liian. Näin ensikertalaiselle lämpöjoogaa kokeilevalle. Hiki tuli!

Miltä tuntui?
Heti, kun oli selvinnyt 35 asteen alkujärkytyksestä, olo oli pelkästään miellyttävä lähes koko tunnin. Mahtavaa, ettei kipeitä lihaksia tarvinnut lämmitellä lainkaan, eikä asennot tuntuneet aivan niin mahdottomilta kuin olin ensin luullut. Alun om matran kolmen toiston aikana tuli vastustamaton halu hymistä stemmoissa. En sitten lähtenyt siihen vaikka mieli teki. Sitäpaitsi alkoi naurattaa (sisäisesti) mielikuva joogaohjaajasta heittämässä bodypumpissa käyneen niskaperseotteella ulos tunnilta. En sitten pelleillyt.

En ole ihan ensikertalainen joogassa, mutten kuitenkaan mikään kokenut konkarikaan. Oletin että ainakin kerran tunnin aikana ohjaaja tulisi ja korjaisi asentoani, mutta ei tullut. Eikä asentoni aina ollut ihan kunnollinen. Häntä kohti kattoa tai koko kämmen lattiassa. Päädyin korjailemaan vain itse. Toki sanallisia ohjeita tuli kokoajan. Lopputuntia kohden happi alkoi loppua ja kuumuus alkoi ahdistaa. Paita märkänä ja otsa hikeä tippuen jaksoin kuitenkin loppuun asti. Ja heti kun tuli loppurentoutuksen aika, ohjaaja kävi sammuttamassa lämmittimet ja ilmakin alkoi viiletä. Olo muuttui taas aivan ihanaksi. Voi kun olisi voinut jäädä siihen nukkumaan!

Yin & Yang -yhdistelmätunti (75min)
Tähän mennessä liikuntakeskuskierroksen aikana eteeni on osunut vain hyviä ja asiansa osaavia sekä juuri sille tunnille sopivia ohjaajia. Tämä tunti ei ollut poikkeus. Ohjaajan ääni sekä olemus oli rento ja miellyttävä. Samoin ohjaus. Tunti oli juuri sopiva tämän hetkiseen olotilaani. Kipuja siellä, kipuja täällä. Jälleen kerran kuitenkin tämäkin tunti oli aivan täynnä ja osassa liikkeistä joutui jättämään käsiavaukset tai polvien kierrot vähemmälle jollei halunnut kolistella naapurin kanssa raajoja yhteen. Muuten tunti oli aivan loistava. 5 minuutin pituisia rentoja venytyksiä yhdistettynä dynaamiseen venyttelyyn.

Miltä tuntui?
Kolmannen liikuntakeskuskiertelypäivän aamutunti. Edelleen kroppa kipeä maanantaisesta, joten tämä tunti oli suorastaan taivas! Jälleen kerran toivoin että olisin voinut jäädä nukkumaan rentoutuksen jälkeen. Lempeästi ohjaaja käski meidät kuitenkin ylös ja ihan lopputunnista vielä kerran om matra. Yksi mahdollisuus, enkä vieläkään hyräillyt stemmoissa. Noh, ehkä ensi kerralla sitten. Tutustumiskortti kestää tuonne 19.1. asti.

Kommentit