Kuntotanssikoreografioita kotona tanssittavaksi!

Ohjaamaani kuntotanssituntiin mahtuu noin 12-15 kappaletta. Tunnin rakenne on suunniteltu intervallimaiseksi jolloin kolmen kappaleen seteissä ensimmäinen kolmesta on aina rauhallisempi kuin perässä tulevat kaksi. Tunnin aikana tempo ja/tai liikkeiden raskaus nousee hieman koko ajan ja juuri ennen loppuhuipennusta tulee usein jyrkempi sykkeen ja/tai tunnelman lasku.

Yhdistele koreografioita mielesi mukaan, tunnin tai vartin tanssitauoiksi. Numerosta saat vinkkiä missä järjestyksessä kappaleet kannattaa tanssia. Noin 60 minuutin mittaisen kuntotanssitunnin saat kun valitset yhden kutakin numeroa alkuverryttelystä lähtien ja jäähdyttelyyn lopettaen. Jos haluat tanssia pelkästään rauhallisempia, valitse numeroista 1-6 tai pelkästään reippaampia, valitse numerosta 6 ylöspäin. Suosittelen kuitenkin että aloitat aina alkuverryttelyn rauhallisemmalla ja helpommalla kappaleella ennen kuin siirryt esim. kappaleisiin missä on hyppyjä. Älä unohda lyhyitä venyttelyitä tanssin jälkeen.

Koreografialista kasvaa sitä mukaa kun saan valmiiksi uuden kappaleen ja ladattua sen YouTubeen joten kannattaa pistää tämän postauksen osoite talteen.

Tanssimisiin!

-Katri

01_Potta La Motta - Skibidubap
02_Christinemarie - Love Comes Close
03_Lawrence Beamen - Round And Round

Kommentit