Kesäkauden tunnit!

LÄNSI-TAMPERE

Rientola
Sunnuntai-illan kahvakuulatunti rientolassa vaihtuu hetkeksi maanantaille ennen ulkotuntien alkua. 
Kahvakuulatunnin lisäksi sain toiveen putkirullaustunnin järjestämisestä länsi-tampereen suunnalla. Niinpä viikolla 19 on nyt siis mahdollisuus päästä rullailemaan LiikeImpulssin tunnille. Ota oma Pilatesrulla / Foam Roller mukaan jos omistat sellaisen. Jos sinulla ei ole omaa rullaa, voit lainata ohjaajalta rullan. Varaa rulla etukäteen laittamalla tekstiviesti tai s-postia. Lainarullia on vain 6, joten ole nopea! --> Yhteystiedot.

Rullan avulla voidaan mm. aktivoida syviä lihaksia rauhallisilla lihaskuntoliikkeillä, haastaa keho erilaisilla tasapainoasennoilla, lisätä liikkuvuutta hakemalla ääriasentoja, hieromalla sidekudosta sekä lihaskalvoja ja ennenkaikkea rentouttaa kehoa ja vilkastuttaa verenkiertoa hieromalla lihaksia. Tunnilla annetaan helppoja ja haastavampia vaihtoehtoja joista voit valita juuri sinun kehollesi sopivat liikkeet. Putkirullaustunti liittyy kansalliseen Unelmien Liikuntapäivä -tapahtumaan. Lisää tietoa putkirullaustunnista löydä tunnit -sivulta, sekä Facebook -tapahtumasta.

Touko-, kesä- ja elokuussa on mahdollista päästä kuntoilemaan keskiviikkoisin kuntopiiriin. Tunti on kuudesta seitsemään, mutta koska hieman myöhäisempi aika olisi sopivampi useammalle työssä käyvälle, hain 18:30 alkavaa aikaa. Jos rientolasta vapautuu myöhäisempi aika, siirrymme siihen. Kiertoharjoittelu / circuit / kuntopiiri toteutetaan niin että tunnille voivat tulla sekä kahvakuulailijat, että ne jotka haluavat keskittyä mieluummin muihin kuntoiluvälineisiin. Alkuverryttelyssä ei ole koreografiaa ja jokainen kiertoharjoittelun piste sisältää sekä kahvakuulalla että ilman kahvakuulaa tehtävän lihaskuntovaihtoehdon. Tällöin voit itse valita, kahvakuulailetko joka pisteellä, sekoitatko eri vaihtoehtoja, vai jätätkö kahvakuulaliikkeet kokonaan toisille. Tuo oma kahvakuula jos haluat varmistua siitä että pystyt kahvakuulailemaan joka pisteellä. Seuraa facebookkia jos haluat tietää etukäteen mitä liikkeitä on kulloinkin tulossa. Lisäksi pyydän kuntopiiriä varten musiikkitoiveita. Niitä voit kirjoitella erilliselle lapulle ja tuoda mukanasi tunnille, laittaa s-postiin, facebookkiin tai tämän blogikirjoituksen vastauksiin. Kiitos etukäteen biisitoiveista!

Ma 2.5. ja 9.5. klo 18:30-19:30 Kahvakuula. Oma kuula mukaan, muutama lainakuula saatavilla.
Ti 10.5. klo 18:30-19:30 Putkirullaus, kehonhuolto. Varaa rulla ohjaajalta tai tuo oma.
Ke 25.5.-29.6. ja 3.8.-31.8. klo 18:00-19:00 Kuntopiiri. Voit tuoda oman kuulan.


Niemenranta
Federleynkadun varrella, hiedanrannan puolella tietä, on iso nurmialue missä on hyvin tilaa sekä kuulailuun että puistojumppaan. Nurmialueen näkee tieltä erittäin hyvin ja ihan vieressä on myös lasten kiipely- ja leikkialue.

Kuten aiempinakin vuosina, kahvakuulatunti on sellainen mihin voi tulla mukaan sekä aloittelija että kokeneempikin kuulailija. Ohjeet annetaan niin että jos kahvakuula on tuttu väline, pääset heti tekemään omaa treeniäsi sellaisella tehotasolla kuin itse haluat. Jos et ole kahvakuulaillut ennen, saat myös yksityiskohtaiset ohjeet liikkeiden tekoon. Jokainen pystyy tekemään liikkeet oman tasonsa mukaisesti ja niille annetaan sekä helpommat että haastavammat vaihtoehdot.

Puistojumppa sisältää verryttelyn, aerobisen ja koreagraafisemman osuuden sekä monipuolisia lihaskuntoliikkeitä välineillä ja ilman. Ohjaaja tuo lihaskuntoliikkeissä käytettävät välineet. Kuntotanssin nälkäisille tiedoksi: tänä vuonna aerobisessa osuudessa on mukana myös helppoja kuntotanssikappaleita. Sellaisia minkä askeleet sopivat hyvin nurmikolle. Kuntotanssiajatusta vierastaville tiedoksi: mukana on myös ihan tavallisia muokkaus- / jumppaliikkeitä. Kanta peppuun, marssi, sivuviereen, polven nosto. Helteellä aerobinen osuus on lyhyempi ja lihaskunto-osuus pidempi. Kylmällä ilmalla taas pidennetään reippaampaa osiota tunnista tai lämmitellään intervallimaisesti lihaskuntoliikkeiden välissä. Ja jos on oikein lämmin, aurinkoinen ja mukava sää, pidempiä venyttelyjä kaipaaville on tarjolla puistojumpan lopuksi vielä ylimääräinen 10-15 minuuttia rentoja, pitkäkestoisia venytyksiä.

Puistossa olevilla tunnilla ei valitettavasti ole kuulia tai patjoja lainaksi. Tunneilla on myös säävaraus. Jos sataa tai nurmikko on liukas, emme pidä tuntia. Tuntia ei yleensä peruta huomattavasti etukäteen, ellei ole aivan ilmiselvää että tuntia ei pidetä, joten aina kannattaa katsoa juuri ennen tunnille lähtöä tilanne LiikeImpulssin facebook sivulta. Jos siellä ei ole mainintaa, kannattaa tulla paikanpäälle katsomaan tilanne.

Ma 16.5.-29.8. klo 17:30-18:30 Kahvakuula. Oma kuula ja patja mukaan, säävaraus.
Ma 16.5.-29.8. klo 18:30-19:30 Puistojumppa. Oma patja mukaan, säävaraus.


ITÄ-TAMPERE

Tapiola
Kevään viimeinen keskiviikkokerta on 18.5. Heti seuraavalla viikolla vaihdamme tiistaille. Tiistaina jatketaan samoilla tunneilla kuin talvikaudella eli ensin tunti kuntotanssia, sen jälkeen puoli tuntia venyttelyä. Huomaa aikaisempi aloitusaika.

Ti 24.5.-30.8. klo 18:00-19:00 Kuntotanssi.
Ti 24.5.-30.8. klo 19:00-19:30 Venyttely. Oma patja mukaan.

MUUTOS PE TUNNIN VÄLINEISIIN
Aiemmista tiedoista poiketen kevään viimeisillä kehonhuoltokerroilla saukonpuiston koululla välineet ovatkin seuraavina päivinä: pallot: 29.4. ja 6.5. ja putkirulla: 13.5. (viimeinen kerta).

Itä-tamperelaiset: pitäkää silmät auki Unelmien Liikuntapäivän tapahtumasta. Teillekin on luvassa jotain, mutta mitä, se pidetään vielä hetkisen salassa. ;)

Oikein hyvää ja aurinkoista viikon jatkoa kaikille!
Kesä on jo ovella!

P.S. Ne biisiehdotukset voi laittaa vaikka tähän alle. Ja jos ehdotat kappaleita jollekin toiselle tunnille kuin keskiviikon kuntopiiriin, niin mainitse millä tunnilla haluaisit kuulla kyseisen kappaleen. Toteutan ne mitä minulta löytyy ja joiden tempo sopii kyseiseen tuntiin. Sekä fiiliksen mukaan. :)

Kommentit