Blogivinkit ja vaateuudistus

Välillä on kiva tehdä jotain muutakin. Muutakin kuin sitä mitä yleensä aina tekee. Mitä se sitten itse kullekin on. Uuden tekemisen keksiminen voi olla kuitenkin kohtuullisen haastavaa, mutta koska on todella helppo listata sitä mitä yleensä tekee, annankin tässä nyt yhden vinkin siitä mitä minä teen epäsäännöllisen säännöllisesti. Kerran viikossa tai kerran kuussa. Kun aivot kaipaavat jotain muuta, tai jos syystä tai toisesta ei voi tehdä muuta kuin istua ja levätä.

Luen toisten tahojen blogeja. En välitä perinteisistä meikki- / vaate- / kauneus- / tuote- / kodinsisustus- / ihmissuhde- / lifestyleblogeista. En vain jaksa innostua. Tuotemainontaa löytyy netistä parin klikkauksen päästä sekä tuolta ulkoa kadulla kävellessä jo ihan riittävästi ja vaatemakuni ei ole muodikas. Valokuvia, taidetta ja tanssia seuraan enemmän instagramin, pinterestin ja youtuben puolella.

Lukemissani blogeissa liikutaan, yritetään, suunnitellaan sekä tarkastellaan omaa ja toisten elämänmenoa iloisen valoisasti, kriittisesti sekä ironisesti. Vaikka blogit antavatkin viitteen siitä minkälainen ihminen on blogikirjoituksen takana, on blogi kuitenkin aina kirjoittajansa antama rajattu kuvaus blogistista, joten lyhyet esittelytekstini käsittelevät siis blogia, ei blogin kirjoittajaa.

Katleena Kortesuon Ei oo totta blogi on samalla sekä hyvä muistilista yrittäjälle että kriittinen asioiden ja ihmisten tarkastelija. Pidän siitä miten blogi on samalla sekä inhimillisyyttä ja erehtyvyyttä esiin tuova että journalismin taitoja peräänkuuluttava. Mistä tärkeistä jutuista on juuri nyt puhe, löytyy aika usein täältä blogista. Lyhyesti ja ytimekkäästi, humoristisella ja kriittisellä asenteella. Mikä onnistui, mikä meni pieleen ja mitä olisi pitänyt tehdä? Tätä blogia suosittelen jokaiselle yrittäjälle.

Vuoden graafikon 2013 Kasper Strömmanin blogi Kasper Diem sekaantuu vähän kaikkeen. Vuoden vauvan elämä ei välttämättä kiinnostaisi, ellei siitä kerrottaisi juuri tällä tavalla. Graafinen suunnittelu, mainokset, logot ja design saavat tietysti oman osansa. Huumori on viety tässä blogissa aivan uudelle tasolle. Suosittelen blogia kaikille. Lukeminen avartaa.

Noora Toivo puuttuu blogissaan yhteiskuntaan ja asenteisiin. Yhteistyökumppanien mainoksilla ryyditettynä. Hyväksyttäköön ne tällä kertaa. Urheilun ja liikunnan nimissä. Tähän blogiin linkitin jo aiemmin kirjoituksessani bikinikunnosta. Mielestäni blogin mielenkiintoisimmat aiheet käsittelevät yleensä jotain muuta kuin itse kirjoittajan liikunta- ja urheilusuorituksia. Arvostan suuresti mielipiteiden hyvin ja asiallisesti julki tuomista sekä asioiden ytimeen pureutumista. Suosittelen blogia kaikille, mutta erityisesti niille jotka luulevat että urheilijan tieto- ja taitotaso sekä paikka joukkueessa kilpailuissa on helposti saavutettavissa.

Pääsääntöisesti en lueskele treeniblogeja. En välitä teksteista tai kuvista joiden lähes ainut tarkoitus tuntuu olevan: "Näyttääkö takapuoleni riittävän isolta tässä?" Mutta poikkeuksiakin tietysti löytyy. Aito Rahkamuija ei piilottele mitään. Vaikea sanoa mikä tässä blogissa viehättää eniten. Onko se sivun uskomattoman kaunis layout ja grafiikat, pyöräily (mikä ei ole suosikkiliikuntamuotoni), painonnosto (mistä en myöskään välitä tai tiedä mitään), lisäravinteet ja proteiinilisät (mihin en yleensä koske pitkällä tikullakaan) vai ne ahterikuvat. Vastauksen täytyy olla siis se että kyseessä on kissaperhe. Suosittelen.

Blogeja on kiva lueskella. En niinkään janoa tietoa siitä mitä kenellekin on tapahtunut tai mitä joku kolmas osapuoli sanoi jostakin tahosta. Minua kiinnostaa ihmisten mielipiteet sekä asenne elämään. Mielikuvitus ja tarinat. Huumorilla höystettynä.

Tietokoneen ääressä istuminen tai niska kenossa tekstien lukeminen puhelimesta ei kylläkään pidemmän päälle ole kovinkaan hyvä juttu. Keho kaipaa liikuntaa. Rauhallisempaa tai reippaampaa. Mutta ennenkuin lähdet siitä paikaltasi, tutustu vielä yhteen, viimeiseen blogivinkkiini.

Marisa Lynchin blogi New dress a day on suorastaan nerokas! Vaatteiden muokkaaminen ja korjaamisen idea ei ole uusi, mutta näinä aikoina se että ei hanki aina uutta, viimeisintä muotia olevaa vaatetta, on ajattelua laatikon ulkopuolelta. Vanhaa, rikkinäistä, epäkäytännöllistä tai väärän kokoista vaatetta ei tarvitse välttämättä heittää pois. Jos tietää mitä sille voi tehdä ja jos taitoa löytyy edes vähän. $90... siis $2 maksaneet rikkinäiset treenitrikoot kannattaa yrittää uudistaa.

Alla pari esimerkkiä omista tuunauksistani. Kukkapaita oli kiva mutta lyhyt, liila halterneck taas pitkä mutta rikkinäinen sekä tylsän yksivärinen.

Rinnan yläpuolella, olkaimessa oli reikä. Ei enää napapaita.

Kommentit