Tuntien kesto

Tämä teksti on tarkoitettu LiikeImpulssin tunnit -sivun selvennökseksi.


Hinnat -sivulla ilmoitettu tunnin kesto on 5 minuutin tarkkuudella. Tämä tarkoittaa sitä että esimerkiksi 60 min. tunti on 55-60 minuutin mittainen. Satunnaisesti tunti saattaa olla myös 65 minuuttia. Hinnat -sivun minuuttimäärää on tavoite, mutta käytännössä liikkumisen aloittaminen ja lopettaminen niin että liikunnallinen osuus olisi tasan ilmoitetun minuuttimäärän verran, juuri aikataulussa olevana kellonaikana, on lähes mahdotonta. Tunnin aloitus- ja lopetusajoissa on siis myös 5 minuutin liukumavara eteenpäin.

Tunnin kesto-  ja aloitusaikojen 5 minuutin pelivara johtuu seuraavista seikoista:

- Tunnit ovat vuokrasaleilla ja LiikeImpulssin tuntia ennen tai sen jälkeen saattaa olla jonkin toisen tahon tunti. Pääsemme saliin vasta edellisten lähdettyä ja meidän pitää lähteä salista niin että tuntien välissä on muutama minuutti vaihtoaikaa.

- Kahden peräkkäin olevan LiikeImpulssin tunnin väliin on jätettävä noin 5 minuuttia vaihtoaikaa mikä yritetään ajoittaa niin että puolet siitä on ensimmäisen ja puolet toisen tunnin puolella. Aina tämä ei onnistu, vaan vaihtoaika saattaa lipsahtaa kokonaan jälkimmäisen tunnin puolelle. Tällöin, mikäli mahdollista, jälkimmäinen tunti saattaa loppua 5 minuuttia aikataulussa ilmoitettua kellonaikaa myöhemmin.

- Suurin osa asiakkaista tulee tunneille 5-10 minuuttia ennen tunnin alkua. Kausien alussa, ruuhka-aikana ja suosituilla tunneilla rahastukseen ja korttien merkitsemiseen menee huomattavasti enemmän aikaa ja tuo aika on pois tunnin aloituksesta.

- Vaikka muutokset, uudet tiedot ja tuntiperuutukset ovat saatavilla kaikille nettisivuilla, on tuntimuutoksista ja mahdollisista muista uusista asioista tiedotettava asiakkaita vielä sanallisesti tunnin alussa, koska osa asiakkaista ei käytä nettiä koskaan tai jos käyttää niin hyvin harvoin. Kaikki tiedonannot on järkevää antaa vasta kun suurinpiirtein kaikki tunnille tulijat ovat salissa. Tällöin tiedottamiseen käytetty aika on pois liikkumisen aloittamisesta.

- Joka paikassa ei ole saatavilla kelloa seinällä. Esim. ulkotunneilla. Tällöin kellon jatkuva seuraaminen on mahdotonta ja tunnin lopetus saattaa venyä 5 minuuttia yliaikaiseksi.

Korjaukset?

- Jos tunnin aloitus myöhästyy jostain syystä yli 5 minuuttia, asia pyritään korvaamaan joko lyhentämällä juomataukoja vauhdikkaan tunnin aikana tai mikäli mahdollista, jatkamalla tuntia pidempään.

Asiakkaana kannattaa huomioida seuraavat seikat:

- Jos mahdollista, tunnille kannattaa tulla hieman aiemmin kuin vasta 5 minuuttia ennen tunnin aiottua aloitusta.

- Nopein tapa maksaa kertamaksu on tasaraha käteisellä tai liikuntaseteleillä.

- Nopein tapa saada tunnille tullessa sarja- tai kausikortti on lähettää etukäteen sähköpostia siitä minkälaisen kortin haluaa ostaa jolloin kortti on tehty valmiiksi tullessasi seuraavalle tunnille. Nopeimmat tavat ennakkoon tilatun kortin maksamiseen on maksaa summa LiikeImpulssin tilille etukäteen tai sitten tasaraha (käteinen tai liikuntasetelit) paikanpäälle tullessa.

Yllä mainittuja nopeita maksutapoja ei kuitenkaan ole pakko käyttää, vaan sitä tapaa mikä on itselle sopivin. Erilaisia maksutapoja on iso joukko. Tarkemmat tiedot erilaisista maksutavoista hinnat -sivulla.

Oikein hauskoja, energisiä ja riehakkaita sekä samalla leppoisia, rentoja ja kiireettömiä hetkiä LiikeImpulssin tuntien parissa!

Kommentit